Nieuws
Met z'n allen gaan we het doen! ©
  • 16-09-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Met z'n allen gaan we het doen!

Vanaf start competitie op 22 september zullen wij bij TOV starten met een nieuw scheidsrechtersbeleid. De vele gesprekken die wij afgelopen maanden met onze vrijwilligers, trainers, en leiders hebben gevoerd heeft geresulteerd in een beleidsstuk waarmee we als club kunnen aantonen dat vereende krachten ook daadwerkelijk een oplossing biedt aan de wekelijks terugkerende behoefte van scheidsrechters op onze velden.

ALLE TEAMS DOEN MEE!
Seniorenteams
Aangegeven door de seniorenteams is dat zij bij voorkeur zelf zorgdragen voor de scheidsrechters van hun thuiswedstrijden. Binnen de eigen gelederen wordt, al dan niet vergoed uit de teampot, gezorgd voor de arbitrage. Daarnaast wordt van alle seniorenteams gevraagd invulling te geven aan de thuiswedstrijden van onze jeugdteams.

Juniorenteams
Alle juniorenteams (vanaf de JO12 en ouder) zullen ingeroosterd worden om thuiswedstrijden te gaan leiden. Wij hanteren hierbij het minimale verschil 4 jaar in leeftijd. De JO12 leidt dus wedstrijden tot aan de JO8, de JO13 tot aan de JO09, etc. Alle niet ingevulde jeugdwedstrijden worden vervolgens ingevuld door de seniorenteams. Door vroeg te starten met jeugdleden in te zetten als scheidsrechter/wedstrijdbegeleider bereiken we dat in de loop van de seizoenen de drempel om op heel veld een wedstrijd te leiden verlaagd gaat worden.

Pupillenteams
De pupillenteams tot aan de JO11 worden niet ingezet als wedstrijdleider.

PLANNING & UITVOER
Op de website van TOV zullen wij een up-to-date wedstrijdschema presenteren waarin wij zullen aangeven op welke wedstrijden wij van welk team een scheidsrechter/wedstrijdbegeleider vragen. Hierbij zullen wij over het seizoen gemeten alle teams evenveel gaan inzetten. Met de invulling van de wedstrijden zullen wij natuurlijk rekening houden met de uitspelende teams en de aanvangstijden van de eigen wedstrijden. De teamleider/trainer/coach van het team bepaalt in overleg met zijn teamleden hoe de vraag naar scheidsrechters verder wordt ingevuld. Draagt ieder teamlid zijn steentje bij, dan fluit je hooguit 2x per seizoen een thuiswedstrijd van een jeugdteam!

Actuele wedstrijdplanning: www.tov-baarn.nl/wedstrijdplanning

Sommige jeugdteams zijn voorzien van "vaste, eigen scheidsrechters". Deze zullen in de planning altijd voorrang krijgen. Wanneer de vaste scheidsrechter een keer niet kan, dient het team dit minimaal drie weken van te voren te melden zodat dit team voor die wedstrijd meegenomen kan worden in de algehele planning. Lukt dit niet binnen het gestelde termijn, dan dient het team zelf zorg te dragen voor vervanging.


SCHEIDSRECHTERSKLEDING
De afgelopen jaren is de aandacht op de presentatie van onze scheidsrechters verslapt en werden wedstrijden van TOV geleid door scheidsrechters in eigen kledij. Voor de scheidsrechters van onze thuiswedstrijden zullen wij tenues in verschillende maten en kleuren gaan aanschaffen. De scheidsrechter van dienst wordt geacht deze dan ook te dragen. Het ophaal- en inleverpunt hiervoor is bij het wedstrijdsecretariaat.

Als dank voor het leiden van de wedstrijd ontvangen alle scheidsrechters na hun wedstrijd twee consumptiebonnen voor een hapje en een drankje naar keuze.

OPLEIDINGEN
Iedereen die bij TOV vaker een wedstrijd wil gaan fluiten en die breed inzetbaar is als scheidsrechter kan namens TOV via de KNVB campus een opleiding volgen tot verenigingsscheidsrechter. Daarnaast gaan we onze junioren vanaf de J/MO17 uitnodigen deel te nemen aan de opleiding tot scheidsrechter. Deze interne opleiding zullen wij zoveel als mogelijk inplannen tijdens de reguliere trainingstijden en van het team wordt verwacht dat alle spelers hieraan deelnemen. Zodoende zal deze leeftijdscategorie met meer vertrouwen toekomstige wedstrijden op heel veld als scheidsrechter kunnen gaan oppakken!

In navolging van de zeer goed bezochte vlagcursus van afgelopen maand zullen wij voor alle leden die ook graag met meer zekerheid het veld willen betreden als scheidsrechter een mini-cursus ‘Fluiten op groot veld’ organiseren.

Mini-cursus: Fluiten op groot veld
Datum / tijd: woensdag 26 september 2018, 19:30 uur
Locatie: TOV Kantine

NIEUW SCHEIDSRECHTERSBESTAND
We hebben binnen TOV een paar top-vrijwilligers rondlopen die zich nu al wekelijks aanbieden om een wedstrijd te leiden. Deze verenigingsscheidsrechters krijgen altijd voorrang op de indeling en zijn zij, in overleg met de leiding van het betreffende team, vrij om iedere wedstrijd te kiezen die zij willen gaan fluiten. Door het enthousiasmeren van de jeugd en het opleiden van nieuwe scheidsrechters willen we in de komende jaren dit bestand verder uitbreiden waarmee de behoefte vanuit de teams steeds verder zal gaan afnemen. Alle verenigingsscheidsrechters die vanuit het scheidsrechtersbestand hun wedstrijden fluiten komen tevens in aanmerking voor een vrijwilligersvergoeding.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn