Nieuws
KNVB 130 jaar - shirtje ruilen met T.O.V. © Sjaak Hoogendoorn - Stephan de Vreede ruilt met Michael van der Star shirtjes uit
  • 01-12-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

KNVB 130 jaar - shirtje ruilen met T.O.V.

Op 8 december 1889 richtte Pim Mullier de Nederlandschen Voetbal- en Athletischen Bond (NVAB) op, vandaag de dag bekend als de KNVB. Zijn doel was om zoveel mogelijk Nederlanders te laten voetballen. Bijna 130 jaar later telt het voetbal ruim 1,2 miljoen leden en is het volkssport nummer één.

Om dit jubileum te vieren is een uniek jubileumshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland één exemplaar krijgt. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Op deze manier is 130 jaar Nederlands amateurvoetbal verenigd in één uniek shirt.

In de traditie van het alom bekende ‘shirtje ruilen’ komt de KNVB niet alleen naar alle amateurclubs toe om het jubileumshirt uit te reiken, maar ook om een shirt van de vereniging zelf in ontvangst te nemen waarbij het uiteindelijke doel is dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist, het centrale punt van voetballend Nederland.

Op 30 november was de eer aan Stephan de Vreede om namens T.O.V. het jubileumshirt met het TOV-shirt te ruilen met KNVB afgezant, voetbalvader en actief speler in het derde van TOV, Michael van der Star. Het collectorsitem zal een mooi plekje krijgen in onze kantine!

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn