Nieuws
Hoe is het nu met Joop & Lammert? ©
  • 30-04-2020
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Hoe is het nu met Joop & Lammert?

Lammert Laseur is officieel de kantinebeheerder, Joop van de Grootevheen is lid van de kantinecommissie. Samen proberen zij met behulp van andere commissieleden alle zaken rondom de kantine zo goed mogelijk in te richten. Vanaf 2006/2007 heeft Joop zich alleen nog maar proberen te richten op de kantine.

In het begin van de crisis hebben Lammert en Joop samen alle producten nagelopen op de houdbaarheidsdatum. Een grote bestelling hebben ze gelukkig nog terug weten te draaien. Ze hebben verse patat, sla, tomaten, etc. weggegeven aan derden. Toen de intelligente lockdown aangekondigd werd hebben Joop en Lammert gekeken welke producten op korte termijn nog meer over de houdbaarheidsdatum zouden gaan zoals o.a. chips, koffiemelk, chocomelk, AA-drank, repen, etc. In verband met de geplande toernooien hadden zij juist veel limonade ingeslagen. Deze producten hebben zij na goedkeuring bestuur weggebracht naar de voedselbank.

In de periode daarna is een kleine schoonmaakploeg van drie man met natuurlijk een ruime afstand <- 1,5 meter -> aan de slag gegaan. Dit waren Arnold Schimmel, Hans van de Molen en Lammert Laseur. Zij zijn vooral druk geweest met de schoonmaak en het klein onderhoud. Zo is onder andere de keuken grondig schoongemaakt (dank Saskia!), het onkruid tussen de stenen gewied, een hek geplaatst zodat er geen fietsers meer het terrein op kunnen, plankjes opgehangen bij de keuken en de bar compleet gereinigd. Momenteel zijn ze aan het inventariseren wat er aan klein / groot onderhoud nog moet gebeuren zodat de onderhoudscommissie onder leiding van Willem Hartog hiervoor een voorstel kunnen neerleggen bij het bestuur.

Omdat alles is gesloten bij TOV kan Joop niet meer naar de kantine komen. Hij is nog wel thuis bezig met de prijslijsten, een extra los pinapparaat, de prijsborden, de kaarten en het nadenken over nieuwe producten. Tevens is Joop aan het nadenken over de toekomst, het nieuwe seizoen, wanneer we open mogen. Hoe we dat Coronaveilig moeten gaan inrichten. Helaas is het jaarlijkse kantine uitje voor de vrijwilligers niet doorgegaan. Dit zou in augustus plaatsvinden maar vanwege de lockdown kan dit nu niet meer doorgaan. Momenteel is Joop thuis en doet hij boodschappen voor mensen die het huis niet uit kunnen of mogen. Af en toe helpt hij met de belastingen omdat dit zijn achtergrond is. We hopen allemaal dat we snel weer open mogen en we verheugen ons om iedereen gezond weer terug te zien.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn