Nieuws
Hees op valreep langs TOV © Sjaak Hoogendoorn
  • 27-02-2020
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Hees op valreep langs TOV

Het duurde een helft voordat de streekderby tussen Hees en TOV op 15 februari 2020 ontbrandde, daarna ontspon zich een zeer aantrekkelijk voetbalgevecht. Hees verdiende de winst maar gaf het eindschot (de 2-1) pas in de negentigste minuut.

Het was ook de wedstrijd van Dennis Schaap. Baarnaar en voormalig speler van TOV en Eemboys. Hij wilde erg graag winnen van zijn oude club, zo bleek uit alles. Hij sleurde, zeurde om vrije trappen bij de scheidsrechter, eiste een penalty op (en miste) en scoorde uiteindelijk beide doelpunten voor zijn huidige club uit Soest. Na de wonderschone winnende treffer trok hij zijn shirt uit en stortte zijn getatoeëerde bovenlichaam in een juichend groepje supporters.

In de eerste helft viel er niet veel te beleven voor de vele toeschouwers rond de hobbelige grasmat in de Soester bossen. De ploegen waren in evenwicht en het afwachtende Hees had de beste, halve, kansen. Balverlies door Ilyas Ennahachi in de defensie van TOV lag aan de basis van de openingstreffer vlak na de rust. Schaap stond frank en vrij op de juiste plek om het beslissende tikje te geven. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten en was de bekroning van een prachtige aanval. Ennahachi lanceerde met een splijtende pass Aran van Boxtel die vanaf de linkerflank een perfecte voorzet afleverde. Simon van den Abeelen kopte feilloos raak.

Tot meer aanvallende daden kwam TOV eigenlijk niet. De steeds onzekerder wordende scheidsrechter keurde eerst een treffer van Hees af en gaf de Soesters daarna een strafschop nadat Bram Dorrestijn van heel dichtbij de bal tegen zijn arm aan kreeg geschoten. Van Loon stopte de zacht ingeschoten bal van elf meter. De keeper begon zich te ontpoppen tot held van zijn ploeg, want hij voorkwam daarna opnieuw treffers, en de paal stond Hees in de weg. Toen het offensief ging liggen leek TOV er met een punt tussenuit te glippen. Maar een talmende Baarnse verdediging en een nijdige Dennis Schaap leidden toch de beslissing in. De spits nam de bal aan met zijn rug naar het doel, draaide van zijn tegenstander weg en joeg het leer onhoudbaar in de kruising. Zuur voor TOV, maar gezien het spelbeeld de terechte ontknoping.

bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn