Nieuws
Hardwerkend TOV trekt 1-0 over de streep © Sjaak Hoogendoorn - Matchwinner en aanvoerder Maurice van der Wilt.
  • 25-11-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Hardwerkend TOV trekt 1-0 over de streep

In een wedstrijd met weinig doelkansen was TOV net iets sterker dan het jonge studententeam van Odysseus '91. Maurice van der Wilt scoorde met een stiftbal het enige doelpunt van de wedstrijd op 23 november 2019.

Trainer Henk van Zoeren van TOV was niet geheel tevreden over het functioneren van zijn elftal de voorbije weken. De werklust was er wel maar met name in het verloren uitduel met Buitenboys miste hij 'de absolute wil om te winnen'. Zaterdag had hij linksachter een plek ingeruimd voor Tim van Dinther en op het middenveld kreeg Thomas van den Abeelen de voorkeur. De wijzigingen gingen ten koste van Matthieu van den Abeelen en Dave de Hoog.

De tegenstander was net als TOV gedegradeerd uit de tweede klasse en bouwt met eerstejaars studenten aan een nieuw team. Ook de Utrechters stroopten zaterdag de mouwen op, maar ze creëerden weinig kansen. Alleen in de beginfase werd na een voorzet van dichtbij over geschoten.

De grootste kans was een strafschop rond de veertigste minuut. Een hoekschop raakte de hand van een TOV-speler en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Maar keeper Tim van Loon dook goed naar de juiste hoek en keerde de inzet.

In plaats van 0-1 was het even later 1-0. TOV zette goed druk op de linksback van Odysseus die vervolgens de bal verspeelde. De aangespeelde spits Maurice van der Wilt zag de keeper ver voor zijn doel staan en lobde de bal met precisie over hem heen.

In de tweede helft was het vooral een kwestie van heel hard werken en viel er niet veel van mooi voetbal te genieten. Odysseus probeerde het vooral met voorzetten vanaf de flanken, zonder succes. Het sterke centrale verdedigingsduo Bram Dorrestijn en Ilyas Ennahachi was de Utrechtse aanvallers te machtig.

TOV kreeg in de slotfase de grootste kansen. Een daarvan was de vrucht van een prachtige voetbalcombinatie tussen Levi Haringsma en Achraf Chidar. Uiteindelijk legde de eerste de bal klaar met zijn hak, de tweede schoot op de keeper. De zuinige overwinning leverde TOV wel drie belangrijke punten op.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn