Nieuws
Frustrerende middag voor TOV 1 © Sjaak Hoogendoorn - Rechtsback Niek van Diermen in een verbeten duel tegen Altius
  • 08-10-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Frustrerende middag voor TOV 1

Bij de thuisploeg moest Steph van Hoffe verstek laten gaan wegens een schorsing. Zijn plek centraal in de verdediging werd ingenomen door de pas zeventienjarige Ilyas Ennahachi. TOV begon goed aan de wedstrijd. Binnen tien minuten had spits Maurice van der Wilt de lat al geraakt. Er kwamen nog veel meer kansen in het eerste half uur van de wedstrijd. Maar het vizier bij TOV stond steeds net niet op scherp. Dat was wel het geval bij de speler van Altius die de bal uit een afgeslagen aanval op circa 25 meter van het doel voor zijn voeten kreeg. Hij mikte knap raak. Maar de grensrechter stond toen al even met zijn vlag omhoog, er was naar zijn waarneming buitenspel aan het doelpunt voorafgegaan. De treffer telde, besliste de scheidsrechter.

Ook in de tweede helft regende het kansen voor TOV. Altius beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong en deed dat met hand en tand. De Hilversummers begingen daarbij veel kleine overtredingen en deden aan tijdrekken. ,,Het voetbal werd ons steeds meer onmogelijk gemaakt", zag TOV-trainer Henk van Zoeren. ,,Het is frustrerend als de scheidsrechter daar niet tegen optreedt."

Desondanks waren er genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te doen kantelen. Thomas van den Abeelen miste een grote kans en Achraf Chidar had de bal voor het inknikken maar kopte op de paal. De keeper van Altius groeide ondertussen uit tot de held van zijn ploeg. Ook in blessuretijd was er nog een grote kans op de gelijkmaker, maar verdediger Bram Dorrestijn kopte naast.

Zo kon Altius de eerste overwinning van het seizoen vieren. Dat die zo zwaarbevochten was deerde de Hilversummers niet. Trainer Van Zoeren keek vooral naar zijn eigen team om het verlies te verklaren. ,,Zij komen voor een punt en nemen er drie mee naar huis. Dan moeten wij ze er maar inschieten. Het was het 'net niet' vandaag."

 

bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn