Nieuws
Eerste puntverlies TOV in Horst © Sjaak Hoogendoorn
  • 19-10-2016
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Eerste puntverlies TOV in Horst

TOV is zaterdag 15 oktober nog geen periodekampioen geworden. Door de 0-0 bij FC Horst moeten de Baarnaars over twee weken thuis tegen Buitenboys de eerste prijs van het seizoen binnenhalen. Het gelijkspel zaterdag maakte een einde aan de reeks van overwinningen.

 

Na zesmaal winst op rij dit seizoen lukte het de ploeg van Danny Wiersma niet die serie voort te zetten in en tegen Horst. Voor een fanatiek publiek en tegen een elftal dat de mouwen opstroopte werd het een zware middag. Daarbij was de scheidsrechter een verstorende factor Door zijn onnavolgbare beslissingen dreigde de sportieve strijd zelfs even te ontsporen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor de thuisploeg dat hartstochtelijk aanviel. Nadat TOV deze fase doorkwam, hadden de Baarnaars controle over de wedstrijd zonder tot veel aanvallende impulsen te komen. Alleen Ferhat Ozturk kreeg een kans maar hij raakte de voorzet niet goed. In de rust moest Rico van der Veen geblesseerd in de kleedkamer achterblijven en werd vervangen door Jeroen Hoogendoorn, Na een uur spelen viel ook aanvoerder Pascal van drie geblesseerd uit en mocht Erik Kool zijn rentree in TOV 1 maken.

FC Horst bleef veel energie in de wedstrijd steken, fysiek en verbaal. Bij ieder duel werd er door de thuisploeg geappelleerd voor een overtreding. De scheidsrechter was daar gevoelig voor. Toen centrale verdediger aan de zijlijn een aanvaller van Horst opving trok hij geen geel maar direct de rode kaart tot ieders verbazing. Zo verhuisde Sander Lambrechts van aanvallende middenvelder naar controleur en uiteindelijk centrale verdediger. Op elke positie hield hij zich uitstekend staande.

Twee minuten later leek de leidsman zijn fout goed te willen maken door voor een venijnige overtreding van achteren ook een speler van Horst van het veld te sturen. Het enige moment dat hij een rode kaart had moeten trekken, deed hij dat niet. Ferhat Ozturk werd onreglementair gestopt toen hij alleen op de keeper af kon gaan. De overtreding werd slechts met geel bestraft. De spits van TOV had in de slotminuut zijn gram kunnen halen door raak te mikken maar zijn poging spatte uiteen op de onderkant van de lat. Daarna kreeg ook Erik Kool nog een goede scoringskans maar de keeper redde. FC Horst moest het vooral hebben van hoge voorzetten maar daar kwam geen echt gevaar uit. In de blessuretijd had het voor TOV nog heel vervelend af kunnen lopen na een duwpartij in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in.

Donderdagavond speelt TOV thuis voor de beker tegen eersteklasser De Merino's. Op 29 oktober staat de topper op Ter Eem tegen Buitenboys op het programma. De Baarnaars hebben dan aan een punt genoeg om de eerste periodetitel te behalen.

Opstelling TOV:

Doel: Joffrey de Beer

Achter: Joey Zieltjens, Guy Metting van Rijn, Bram Dorrestijn, Tim van Dinther

Midden: Pascal van drie (60' Erik Kool), Rico van der Veen (45' Jeroen Hoogendoorn), Sander Lambrechts

Voor: Tim Suik, Ferhat Ozturk, Rutger van der Molen (88' Nick Stroombergen)

 

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Jan Eemwood Intersport van Dam COOP Baarn