Nieuws
Droomstart TOV houdt aan © Sjaak Hoogendoorn
  • 06-10-2016
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Droomstart TOV houdt aan

Droomstart TOV houdt aan

 

 

Ook de vijfde competitiewedstrijd van TOV werd gewonnen. Zaterdag 1 oktober waren de Baarnaars veel te sterk voor het bezoekende Stroe. De score van 3-1 was nog een flauwe afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

 

De uitslag had voor TOV hoger uit moeten vallen gezien het aantal gemiste scoringskansen. Toch was er een fase waarin Stroe rook aan een goed resultaat. De 1-1 viel een kwartier na de rust. Maar TOV stelde snel weer orde op zaken.

In de eerste helft speelde de ploeg van Danny Wiersma goed pressievoetbal dat werd beloond met slechts één treffer. Sander Lambrechts verzilverde na ruim een half uur spelen een voorzet van Ahmed Eriyani. De thuisploeg was oppermachtig- met controleur Rico van der Veen als uitblinker - en had het duel voor de rust al moeten beslissen, maar de scherpte voor het doel ontbrak. Zo lukte het Ferhat Ozturk niet te scoren alleen voor de keeper.

De gelijkmaker viel uit een hoekschop en was fraai. De verdediging van TOV werd verrast door een loopactie van een speler van Stroe die met een subtiele voetbeweging de bal vanuit de lucht strak in het doel schoot.

De gelijke stand stond niet lang op het scorebord. Een fout van de keeper van Stroe lag ten grondslag aan de 2-1. Hij tastte samen met zijn verdedigers mis bij een hoge bal en spits Ferhat Ozturk profiteerde slim. Daarna maakte Sander Lambrechts zijn nieuwe status van goaltjesdief waar. Ook hij maakte efficiënt gebruik van belabberd uitverdedigen door de onder druk staande tegenstander, en schoot zonder aarzeling raak vanaf de rand van het strafschopgebied.

Stroe was rijp voor een grotere afstraffing maar dat bleef deze ploeg bespaard omdat TOV vaak onzorgvuldig was met de geboden ruimte en ook nog enkele grote kansen van dichtbij om zeep hielp, waarvan de grootste voor invaller Johannes Veltmeijer was. Een mooi afstandsschot van een andere invaller, Melle van Melle, werd knap door de keeper gepareerd. Weinigen treurden om de gemiste kansen na afloop, want met vijftien punten uit vijf wedstrijden is er gerust sprake van een droomstart in de derde klasse Oost.    

 

Opstelling TOV:

Doel: Joffrey de Beer

Achter: Joey Zieltjens, Bram Dorrestijn, Guy Metting van Rijn, Tim van Dinther (85’ Twan Burgman)

Midden: Rico van der Veen, Pascal van Drie, Sander Lambrechts

Voor: Ahmed Eriyani, Ferhat Ozturk (85’ Melle van Melle), Tim Suik (77’ Johannes Veltmeijer).

 

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Jan Eemwood Intersport van Dam COOP Baarn