Nieuws
Competitiestart met TOV-SV Baarn © Poster, Danny vd Ploeg
  • 18-09-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Competitiestart met TOV-SV Baarn

Aanstaande zaterdag starten de competities weer van het amateurvoetbal. In Baarn staat dan een onvervalste kraker op het programma: de buren TOV en SV Baarn ontmoeten elkaar. Twee jonge en talentvolle teams bovendien. 

 

Het treffen vindt plaats bij TOV en de thuisclub heeft ook rond het voetbal het nodige georganiseerd. Zo zullen beide eerste teams met pupillen van de eigen vereniging hand in hand het veld opkomen. Bij de presentatie van de teams rijzen tien meter hoge skydancers op rond het veld, en mocht TOV later een doelpunt maken, dan zal dit weer gebeuren. Clubman Wim Egels zal voor en tijdens de wedstrijd als speaker fungeren. Na het laatste fluitsignaal zijn er festiviteiten op het grote achterterras van TOV. Zanger Danny van Grootheest treedt op en Hans Veltmeijer zal culinaire hapjes op de barbecue bereiden.

Maar het gaat zaterdag natuurlijk in de eerste plaats om het voetbal. En het affiche is veelbelovend. Baarn promoveerde uit de vierde klasse, terwijl TOV juist vanuit de tweede klasse degradeerde. Bij beide teams is de afgelopen twee jaar veel jeugd doorgestroomd. Dat proces is bij TOV dit seizoen in een stroomversnelling geraakt onder leiding van trainer Henk van Zoeren. Zowel TOV 1 als TOV 2 heeft nu een sterke en jonge spelersgroep. In de drie bekerwedstrijden scoorde TOV er op los en bereikte met een doelsaldo van 21-0 moeiteloos de volgende ronde. Baarn verloor tweemaal, en is daarmee uitgeschakeld. Maar de bekercompetitie is een bijzaak, ook voor Tom Gesgarz, die bij Baarn aan het roer staat. In 2016 speelden TOV en Baarn de laatste officiële wedstrijd tegen elkaar, die doelpuntloos eindigde. Zal er zaterdag wel een winnaar zijn? Beide clubs hopen op veel publiek. De derby op Ter Eem begint om 14.30 uur.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn