Nieuws
Burgemeester Mark Röell loopt stage bij T.O.V. © twitter @BmBaarn
  • 02-12-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Burgemeester Mark Röell loopt stage bij T.O.V.

[ BAARN ] Na de succesvolle stages van burgemeester Mark Röell bij de Baarnse banketbakkerij Veldhuizen en OBS Dalton de Uitkijck gaat de reeks van maar liefst 30 stages op zaterdag 7 december verder bij voetbalvereniging T.O.V. uit Baarn. De burgemeester wil door middel van zijn stages zelf ervaren hoe het er bij Baarnse bedrijven, verenigingen, instanties en andere organisaties aan toe gaat, hoe het (vrijwilligers)werk verloopt en waar men eventueel tegenaan loopt.

Bij voetbalvereniging T.O.V. zal de burgemeester gaan ervaren hoe het er bij de grootste en gezelligste voetbalvereniging van Baarn aan toe gaat en zal hij een hele dag als stagiair meelopen met meerdere vrijwilligers. Vrijwilligers die het voor al die jongens, meiden, mannen en vrouwen uit Baarn mogelijk maken om een wedstrijd op de velden van Ter Eem te kunnen spelen. De dag start al vroeg! Om 07:30 uur zal worden gestart met het uitzetten van de pupillenvelden om vervolgens als gastheer van de vereniging de vele thuis- en uitspelende teams te ontvangen. Ook een wedstrijd van één van de vele meidenteams leiden als scheidsrechter mag niet ontbreken in het stageprogramma. In voorbereiding van de spannende competitiewedstrijd TOV 1 vs. Laren ’99-1 zal burgemeester Röell aanschuiven bij de laatste teambespreking en met het eerste selectieteam van TOV ook gaan lunchen. De dag eindigt ’s middags in de kantine waar de vele supporters ook moeten worden voorzien van een hapje en een drankje.

Secretaris van voetbalvereniging T.O.V., Stephan de Vreede, is trots dat de burgemeester een dag wil meelopen op hun vereniging om van dichtbij te kunnen ervaren hoe vele Baarnaars genieten van een mooie voetbaldag. ,,Op een doorsnee wedstrijddag van TOV komt veel werk van vele vrijwilligers samen om zo’n dag maar goed voor onze leden en bezoekende clubs, te laten verlopen. Wij hebben een leuk en breed programma opgesteld waarbij de burgemeester de vele facetten van een voetbaldag in Baarn gaat meebeleven.”

Een vrijwilligersvereniging als T.O.V. kan altijd helpende handjes gebruiken. Wil jij ook een dag meelopen als stagiair om te ontdekken of het vrijwilligerswerk bij de gezelligste vereniging van Baarn jou past? Neem contact op via info@tov-baarn.nl of stap gerust eens binnen in het wedstrijdsecretariaat voor een kop koffie.

bron: Baarnsche Courant


Volledig dagprogramma:

07:30h – 07:40h: verzamelen in de kantine van TOV
Met de eerste groep vrijwilligers die de vereniging op deze wedstrijddag opstarten drinken we een kopje koffie. De consul komt rond deze tijd ook binnen om ons te informeren over de staat van de natuurgrasvelden en of hier op gevoetbald mag gaan worden. Na het kopje koffie gaan de vrijwilligers aan de slag. De barvrijwillligers bereiden zich voor op een hoop kinderen met hun ouders en grootouders en de dames van het wedstrijdsecretariaat maken alle wedstrijdformulieren alvast in orde voor als de uit- en thuisteams zich bij hen komen melden.

07:40h – 08:00h: klaarzetten van de wedstrijdvelden
De burgemeester loopt mee met onze groundsman Darren Hodgsons om een 4-tal wedstrijdvelden op veld 1 uit te zetten voor onze pupillenteams die om 08.30h zullen starten met hun wedstrijden. Dit uitzetten van de velden is even aanpoten. Verschillende doelen moeten naar hun plekje op veld 1 worden geschoven en de velden worden gemarkeerd met pionnen en hoedjes.

08:00h – 08:30h:  Ontvangst van de minipupillengroep
Een flinke groep minipupillen (van 5 en 6 jaar oud) komt aan met hun ouders en veelal ook hun grootouders op het sportpark. Deze stuiterballen worden door onze vrijwilliger Arie van Essen ontvangen en naar de juiste kleedkamer gedirigeerd waar hun wedstrijd tenues al klaargelegd zijn. De ouders helpen hun kinderen met omkleden. In de tussentijd wordt een tafel naast het veld van de mini’s opgedekt met drinken en fruit. De burgemeester loopt dit gezellig half uurtje mee met Arie om de opstart in goede banen te gaan leiden.

08:30h – 09:30h: Wedstrijdsecretariaat
Het wedstrijdsecretariaat is het kloppend hart van een wedstrijddag bij T.O.V.. De gastvrouwen van het wedstrijdsecretariaat ontvangen de uit- en thuisspelend teams, wijzen hen naar de juiste kleedkamers, geven aan op welk velden de vele wedstrijden gespeeld gaan worden en zijn het eerste aanspreekpunt bij vragen van gasten op ons sportpark. Ineke Wijts coördineert bij T.O.V. de wekelijkse bezetting op ons wedstrijdsecretariaat en zal de burgemeester begeleiden en wegwijs maken bij de verschillende taken die horen op het wedstrijdsecretariaat. Als medewerker binnen het team van het wedstrijdsecretariaat wordt ook geregeld even langs de velden gelopen om te kijken of alles naar wens verloopt. Gaat het goed met de veelal jonge scheidsrechters, gedragen de ouders zich langs de lijn, etc.

09:30h – 10:40h: Scheidsrechter van TOV MO13-1
Het vrouwenvoetbal maakt al enkele jaren een flinke opmars. Bij T.O.V. is dit niet anders. Al decennia lang heeft T.O.V. een grote, trotse maar vooral fanatieke groep dames en meiden die wekelijks op de velden te vinden zijn om in weer-en-wind hun wedstrijden te voetballen. Om 09:30h start de wedstrijd van onze MO13-1. Een fanatieke groep jonge voetbalsters die dit seizoen voor het eerst op groot veld voetballen.

Tijd voor de burgemeester om deze wedstrijd als scheidsrechter in goede banen te leiden! Al jaar en dag is iedere zaterdagochtend Wim Egels op ons sportpark te vinden om een jeugdwedstrijd als scheidsrechter voor zijn rekening te nemen. Wim zal de burgemeester voorzien van een korte stoomcursus en hem daarmee van voldoende bagage voorzien om deze wedstrijd als arbiter te leiden. Wim zal tijdens de wedstrijd ook langs de lijn blijven staan om eventueel als vraagbaak te dienen voor onze stagiair.

11:45h – 13:00h: Voorbereiding wedstrijd TOV 1 vs. SV Laren ’99 1
Het vlaggenschip van T.O.V. doet haar laatste wedstrijdvoorbereidingen altijd buiten de hekken van onze vereniging. In het café-gedeelte van Petershof verzamelen de mannen van TOV 1 met hun technische staf voor een lunch en wedstrijdbespreking. Het team staat onder de bezielende leiding van Henk van Zoeren met zijn assistent Peter Kasius. De teammanager Jaap van Hoffe heet de burgemeester tezamen met een kleine afvaardiging van het hoofdbestuur van harte welkom om aan te sluiten bij de teamlunch om 12.00h alwaar de laatste details van de wedstrijd zullen worden besproken.

13:00h – 14:30h: Achter de bar
Op een wedstrijddag waar TOV 1 thuis voetbalt is het altijd extra druk in de kantine. Een hoop supporters van beide teams verzamelen zich op het sportpark om hun club aan te moedigen en gaat dit veelal onder het genot van een drankje en een hapje. Achter de bar staan dan ook veel vrijwilligers klaar om al deze supporters te bedienen en kunnen zij de extra hulp van onze burgemeester goed gebruiken. Al vele jaren wordt onze kantine gerund door Lammert Laseur en Joop van de Grootevheen. Beide heren zullen de burgemeester verwelkomen achter de bar van T.O.V. en een korte uitleg geven van het kassasysteem en wat van hem voor de komende anderhalf uur wordt verwacht.

14:30h: Afsluiting
Na een lange dag hard werken als stagiair bij T.O.V. is het nu tijd om als gast van onze vereniging te proosten met alle vrijwilligers waar hij deze dag mee heeft beleefd op de goede afloop van de wedstrijd op ons hoofdveld en als de tijd nog vrij is te genieten van een mooie pot voetbal.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn