Nieuws
Broodnodige zege voor TOV © Sjaak Hoogendoorn
  • 23-01-2019
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Broodnodige zege voor TOV

Het vlaggenschip van voetbalvereniging TOV is het nieuwe jaar goed begonnen. In een duel dat alles van een degradatiewedstrijd in zich had, trokken de Baarnaars op 19 januari tegen Lopik aan het langste eind en verlaten daardoor de onderste plaats op de ranglijst in de tweede klasse B.

De druk was groot voor de ploeg van trainer Henk van Zoeren. Bij verlies zou het gat met Lopik op acht punten komen, bij winst op slechts twee punten en zou er weer aansluiting zijn voor TOV. Er moest hard voor gevochten worden, maar de zo verlangde drie punten werden bemachtigd. En dat was verdiend gezien de kansenverhouding.

In de eerste helft was de wedstrijd volledig in evenwicht, zonder veel doelrijpe kansen. De strijd werd veelal op het middenveld uitgevochten en lag te vaak stil door overtredingen. De grootste kans was na een kwartier voor Tim Suik. De rechtsbuiten leek te twijfelen tussen een voorzet en een schot met een schuiver langs het doel tot gevolg. Met een half uur spelen op de klok kreeg ook Lopik een scoringskans en ook nu verdween de bal naast het doel. De openingstreffer kwam kort voor rust wat uit de lucht vallen. Maurice van der Wilt zette met succes de keeper van Lopik onder druk, die de bal tegen het lichaam van de spits schoot. Zo kwam Erik Kool in scoringspositie. Hij werd daarbij echter getorpedeerd door de tegenstander. De strafschop werd heel rustig door Van der Wilt in de hoek geschoven. TOV zat zo ineens in een prettige positie. Want Lopik zette geforceerd aan tot de gelijkmaker en gaf daarbij veel ruimte weg voor de tegenstoten van TOV. Met name Tim Suik kreeg daardoor veel mogelijkheden voor zijn rushes. Het vizier stond echter steeds net niet op scherp, of zijn goede voorzet kreeg geen vervolg voor het doel. Bijna had Van der Wilt een prachtige tweede treffer gescoord, maar zijn draaibal werd uit de kruising getikt door de keeper van Lopik. Aan de andere kant hield het sterke centrale verdedigingsduo Bram Dorrestijn en Ferdi Caglayan het hoofd koel en was Tim van Loon een betrouwbaar slot op de deur bij de kleine kansen die zich voor deden. TOV knokte zich geconcentreerd naar de belangrijke zege, die extra glans kreeg door het doelpunt van Tim Suik in de slotminuut.

Bron: Baarnsche Courant

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn