Nieuws
Belangrijke jeugdberichten : Klasse Indelingen © Sjaak Hoogendoorn
  • 30-09-2016
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Belangrijke jeugdberichten : Klasse Indelingen

Belangrijke jeugdberichten : Klasse Indelingen

Klasse-indelingen

Tot onze grote spijt zijn er jeugdteams van T.O.V. die met grote nederlagen het veld af gaan. Dat ligt echt niet aan de jongens en de meisjes. De oorzaak is terug te brengen tot de klasse indelingen vanuit de KNVB.

Aan het einde van het vorige seizoen werden wij als jeugdcommissie geconfronteerd met de nieuwe indelingen van de leeftijdsgroepen.  De 1e jaars D werden ineens JO12-1 etc. Hierdoor ontstond ook een verandering in de klasse indelingen. Waar een 1e jaars D voorheen 3e klasse speelde, zouden deze volgens de nieuwe indelingen in de JO12-1 1e klasse moeten worden ingedeeld.

De KNVB heeft hierover een uitleg geschreven, wij van de jeugdcommissie hebben telefonisch contact gehad met de KNVB hieromtrent. Op deze wijze hebben wij uiterst secuur de klasse indelingen opgezet. Helaas hebben veel andere verenigingen zich hier niet aan gehouden en hebben de indelingen gewoon “zoals altijd” gedaan. Gevolg is dat jongens die voorheen in de derde klasse speelde, nu ineens tegen 1e klasse teams spelen. Helaas een zeer ongelijke strijd.

De jeugdcommissie heeft dit in de meeste gevallen reeds bij het bekend worden van de indelingen geconstateerd en heeft bij de KNVB aan de bel getrokken. De KNVB wil de wijzigingen echter pas doorvoeren na een aantal wedstrijden en als er plek vrij is in andere competities.

Iedere maandagochtend zoekt de jeugdcommissie contact met de KNVB omtrent de klasse indelingen

Wij geven ze nogmaals de uitslagen door met de mededeling dat hier wat aan moet veranderen. In de loop van de maandagochtend wordt er ook gebeld met de KNVB. Tot vorige week kregen wij steeds nul op het rekest.  Inmiddels is bekend dat het probleem niet alleen bij T.O.V. zo is, maar eigenlijk bij alle verenigingen die via de nieuwe indelingsstructuur heeft ingedeeld. De KNVB lijkt dit nu ook te hebben ingezien. Er zijn herindelingen op komst.

Wij weten inmiddels dat vanaf 8 oktober de eerste teams in hun nieuwe beter passende klasse zullen mogen gaan voetballen. De KNVB werkt nu competitie voor competitie door, om zo alle veranderingen door te voeren.

Wij vinden de onjuiste indeling als jeugdcommissie bijzonder vervelend, maar wij doen er alles aan om dit zo snel mogelijk goed te krijgen. Tot die tijd vragen we geduld en hopen dat de jongens en meiden het plezier in voetbal behouden.  

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Jan Eemwood Intersport van Dam COOP Baarn