Nieuws
Almere na rust voorbij TOV © Sjaak Hoogendoorn
  • 26-03-2018
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

Almere na rust voorbij TOV

FC Almere strijdt nog mee om de titel in de tweede klasse B, voor TOV is handhaving het doel. Zaterdag 24 maart ontliepen beide ploegen elkaar weinig in Almere, maar de thuisploeg sloeg in de tweede helft tweemaal toe uit vrije trappen.

De lentezon scheen en er werd sinds lange tijd weer eens op, weliswaar hobbelig, gras gevoetbald. Onder deze aangename omstandigheden schoten de voetballers uit Baarn fris uit de startblokken. Goed combinerend en de opbouw van de tegenstander in een vroeg stadium ontregelend, waren zij de bovenliggende partij. Ook met de wedstrijdinstelling en duelkracht was helemaal niets mis. Alleen het belangrijkste onderdeel van het voetbal ontbrak, het afronden van de kansen. Zo schoot Tim Suik alleen voor de keeper op de binnenkant van de paal en taxeerde Erik Kool tweemaal zijn situatie niet juist. In plaats van de vrije doorgang te benutten koos hij voor een schot op het doel. Zo kreeg TOV vijf scoringskansen in de eerste helft. Almere liet zich met vier, minder goede, kansen ook niet onbetuigd. De tweede helft leverde een ander spelbeeld op. De backs van Almere gingen veel aanvallender spelen en bezorgden de vleugelspitsen van TOV handenvol werk. TOV raakte de controle over de wedstrijd kwijt. Het overwicht bracht echter geen uitgespeelde kansen. Een slordigheid bij het uitverdedigen van TOV leidde na een klein uur spelen de openingstreffer in. Onnodig balverlies moest met een overtreding worden gecorrigeerd. De vrije trap van circa 23 meter werd feilloos over de muur in de vrije hoek gemikt. De ploeg van trainer Danny Wiersma was daarna niet meer bij machte het tij te keren. Een kwartier later stond het 2-0, weer uit een vrije trap. Nu zeilde de bal over de verdediging heen naar een aanvaller van Almere die behendig aannam en afwerkte. Via de binnenkant van de paal stuiterde de bal achter de doellijn. Met een extra spits en een verdediger minder probeerde TOV het nog wel maar het slimme Almere liet zich niet meer verrassen. Voor de Baarnaars wachten nu twee belangrijke thuisduels, tegen Loosdrecht en VVZ '49. Het gat met de Soesters, en daarmee de nacompetitieplek, bedraagt acht punten.

Opstelling TOV: Joffrey de Beer, Joey Zieltjens, Rico van der Veen (80' Tim van Dinther), Rick Frantzen, Bram Dorrestijn (65' Dave Dragt), Sander Lambrechts, Rutger van der Molen, Erik Kool, Tim Suik (63' Niels van Duin), Ferhat Ozturk, Maurice van der Wilt.

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Eemwood Eemtrans Baarn BV Intersport van Dam COOP Baarn