Nieuws
!!! NIEUWS VAN DE KNVB !!! - Nieuw seizoen start pas na zomervakantie © Sjaak Hoogendoorn
  • 24-03-2017
  • TOV Redactie
  • Nieuws

 

!!! NIEUWS VAN DE KNVB !!! - Nieuw seizoen start pas na zomervakantie

Het voetbalseizoen 2017/2018 begint in het gehele land tegelijk op zaterdag 2 september! Daarmee komt de KNVB tegemoet aan de wens van veel amateurclubs om later te beginnen en langer door te voetballen. Het voetbalseizoen begint in het hele land vanaf 2 september met bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf zaterdag 23 september en het seizoen zal worden afgesloten op 26 mei 2018! Door de nieuwe startdatum hoeft er dit jaar niet in de zomervakantie gevoetbald te worden.

In januari zijn vertegenwoordigers van de KNVB met clubs in gesprek gegaan om de plannen voor te leggen en deze samen uit te werken. Dit gebeurde op meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 900 verenigingen, door heel het land. Door pas na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden in het weekend, wordt verwacht dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer en dus minder kans op afgelastingen.

Winterstop
Op zaterdag 16 december is in de speeldagenkalender KNVB nog ruimte ingelast voor Beker en Inhaalwedstrijden. De winterstop start aansluitend hierop tot zaterdag 27 januari. Hierna volgt een periode van de flexibele winterstop.

Flexibele winterstop
Volgend seizoen is er voor het eerst sprake van een flexibele winterstop van 27 januari tot 3 maart, na de reguliere winterstop. Dit betekent dat er een ruimte van zes weken is ingelast om vier wedstrijden te spelen. Verenigingen kunnen voor deze periode in onderling overleg bepalen of ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen dan op het wedstrijdschema staat aangegeven. Dit geldt ook voor wedstrijden in de A-categorie.

Als verenigingen hier niet uitkomen, dan blijft het schema uiteraard leidend. Deze nieuwe opzet wordt aankomend seizoen landelijk getest en op basis van de resultaten wordt gekeken of dit in de toekomst kan worden uitgebreid binnen de reguliere competitie.

Bekervoetbal
De beker in het amateurvoetbal begint in het hele land op 2 september. Er wordt dit seizoen vooral in het weekend gespeeld, bij voorkeur dus niet meer op doordeweekse avonden.

Alle teams kunnen meedoen aan de poulewedstrijden in de beker en vooral voor de jeugd is het meedoen aan de beker van belang. De bekerresultaten worden namelijk gebruikt om de competitie-indeling vanaf de eerste klasse en lager zo eerlijk en leuk mogelijk te maken. Dit geldt voor alle jeugdteams, van Onder 8 tot en met O19.

Dat de competitie later eindigt heeft ook invloed op de nacompetitie. Hoe deze nacompetitieregeling er volgende seizoen definitief uit gaat zien wordt de aankomende periode uitgewerkt en zal voor het einde van het huidige seizoen bekend worden.

Belangrijke TOV data 2017/20118
2 september 2017 – start seizoen 2017/2018
21,28 oktober 2017 – Herfstvakantie 
23 december 2017 tot 27 januari 2018 – Winterstop
27 januari 2018 tot 3 maart – Flexibele Winterstop
24, 3 februari 2018 – voorjaarsvakantie
31 maart 2018 – Pasen
28 april, 5 mei 2018 – Meivakantie
woensdag 9 mei, donderdag 10 mei 2018 – Hemelvaart, Bekerfinale standaard
19 mei 2018 – Pinksteren
26 mei 2018 – laatste wedstrijddag

HOOFDSPONSORS JEUGDTEAMS DAMESTEAMS
Jan Eemwood Intersport van Dam COOP Baarn